3 levensvragen dierenmishandeling


Levensvragen:

 

1.     Wat is de grens van dieren?

Wanneer een dier nou echt pijn heeft of wanneer niet is erg moeilijk te bepalen. Dit ligt ook aan het soort dier. De ene heeft al hele veel pijn mij een tik, maar de andere voelt daar amper wat van. Bij een hond is een tik een aanwijzing, een tik in de goede richting, het is dus wel toegestaan. De grens bij dieren ligt dat je de dieren zo aantast dat het grote gevolgen heeft voor de gezondheid.

 

2.     Kun je zelf iets tegen dierenmishandeling doen?

Ja, je kunt zelf altijd iets doen tegen dierenmishandeling. Een optie wat je kan doen is bijvoorbeeld alert zijn in je omgeving. Kijken of er iemand in je omgeving met dierenmishandeling te maken heeft. Zo ja; dan kun je ingrijpen door te bellen naar 144 of ook naar politie. Ook kun je voorlichtingen geven aan kinderen/mensen over dierenmishandeling, folders uitdelen etc. De politie kan ook hardere maatregelen nemen  door bijvoorbeeld hogere boetes uit te delen, meteen de dieren af te nemen of verbieden nieuwe dieren te nemen. (een dierenverbod). Zwaardere straffen kunnen ook helpen, voor ‘gestoorde’ mensen, je kunt ze dan bijvoorbeeld een psychische behandeling geven.

 

3.     Heeft het mishandelen van dieren nut?

 Ik vind van niet. Want je bereikt er helemaal niets mee, alleen dat je de dieren pijn doet. En als je dieren mishandelt voor het amusement, vind ik dit ook erg nutteloos, omdat je mensen ook wel op een andere manier kunt amuseren. Dat hoef je niet te doen doormiddel van het pijnigen van een dier. Het is nog strafbaar ook, en dus totaal nutteloos.